Mijn liefde voor Netflix + mijn favorieten

Image and video hosting by TinyPic

Toen Netflix in Nederland was uitgekomen, werd mijn aandacht al snel getrokken.
Het idee van oneindig films en series kijken, tegen een laag (€7,99) bedrag per maand, klonk heel aantrekkelijk. Toch heb ik er ongeveer een maand over getwijfeld voordat ik mijn keuze had gemaakt.
Waarom? Ik was bang dat ik geen waar voor mijn geld zou krijgen en dat ik het al heel snel zat zou zijn. Uiteindelijk heb ik toch besloten de stap te nemen en binnen een paar klikken was ik lid van Netflix.
Tot nu toe heb ik gelukkig geen een moment spijt gehad van deze keuze en ik deel graag met jullie mijn liefde voor Netflix!

Geschiedenis
Netflix bestaat al een tijdje, het is namelijk al sinds 1997 in de wereld. Het is opgericht door Marc Randolph en Reed Hastings. Van origine is Netflix een Amerikaans bedrijf, maar sinds een paar jaar is het ook in andere landen te verkrijgen.

Waarom hou ik van Netflix?
– 
Het is budgetproof (7,99 per maand)
– Op verschillende apparaten te gebruiken (mits het apparaat internet bevat)
– Mogelijkheid voor ondertiteling (wat ik zelf altijd heel fijn vind!)
– Goede beeld- en geluidkwaliteit
– Er is altijd wel iets wat je kan kijken
– Je kunt snel en goed doorspoelen zonder lange haperingen
– Wanneer je een serie kijkt, dan gaat hij automatisch na elke aflevering weer naar een nieuwe aflevering

Maar zijn er ook nadelen?
Ja, helaas is Netflix ook niet perfect en na een paar maanden weet ik ook een paar nadelen te benoemen:
– Mijn grootste ergenis: Je moet soms heel lang wachten voordat er nieuwe seizoenen worden toegevoegd aan het assortiment, terwijl je weet dat ze eigenlijk overal al te verkrijgen zijn.
– Hetzelfde geldt voor films. Ze hebben een heel groot assortiment, maar toch mis je best wel wat films. Ook hebben ze de neiging om sequels (vervolgfilms) eerst te plaatsen om pas daarna pas de eerste films van de reeks op Netflix te zetten.
– Wanneer het internet wat langzamer is, kan het beeldkwaliteit een stuk minder worden. Ook heb ik ervaren dat als je via de laptop een film/serie kijkt dat het wel lang kan duren voordat hij klaar is met laden.

Mijn favorieten
Nu je alle voor- en nadelen op een rijtje hebt gezien, ben je misschien wel benieuwd naar wat je allemaal kan verwachten!
Daarom heb ik ook even mijn favorieten op een rijtje gezet:
Series:
– How I Met Your Mother (Een vader vertelt aan zijn kinderen hoe hij zijn vrouw heeft ontmoet)
– H20 (Kinderserie die gaat over 3 vriendinnen die stiekem het geheim dragen dat ze zeemeerminnen zijn)
– New Girl (Een grappige jongevrouw die gaat inwonen bij 3 mannen)
– Pretty Little Liars (4 vriendinnen worden achternagezeten door een mysterieuze ‘A’, nadat een hele goede vriendin van hen vermist is geraakt)
– Modern family (De naam zegt het al: de serie gaat over een moderne familie die héél veel hilarische momenten samen meemaken)
– Gossip Girl (Rijkeluiskinderen met heel veel drama in New York waarvan alle stappen die zij maken worden bijgehouden door ene ‘Gossip Girl’)
Films:
– 
ALLE DISNEY FILMS (ja, ik ben gek op Disney!)
– Blind dating (een blinde jongen die graag het meisje van z’n dromen wil ontmoeten)
– Easy A (Een meisje die doet alsof ze de grootste schoolslet is, terwijl ze eigenlijk nog maagd is)
– The Avangers (Een awesome superhelden film waarbij ze de wereld redden)
– Sydney White (modern verhaal gebaseerd op Sneeuw Witje)

Conclusie
Heel veel films en series dus! Natuurlijk zijn deze maar een greep uit mijn favorieten, anders zou het een heel lang lijstje worden! Al met al ben ik wel tevreden met Netflix, het was echt een dienst die ik toch wel miste in mijn leven. Uiteindelijk gebruik ik het namelijk elke dag en krijg dus ook echt waar voor mijn geld. Ook vind ik het super fijn dat ik het op meerdere apparaten kan gebruiken. Op m’n mobiel voor onderweg, mijn laptop voor wanneer ik rustig achterover willen zitten en m’n Ipad (wat ik wel het meeste gebruik voor Netflix) op school, op de bank en nog vele andere plekken.

Ben jij zelf dus ook een liefhebben van films en series, maar word je wel een beetje moe van het zoeken naar de perfecte download of het elke keer kopen van DVD’s of Blu-Rays? Dan raad ik zeker Netflix aan!
Ik hoop dat jullie iets gehad hebben aan mijn review over Netflix.

Liefs,
Saffira

2 gedachtes over “Mijn liefde voor Netflix + mijn favorieten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s