City Trip – Rotterdam Zuidplein

Image and video hosting by TinyPic
Bron: Rotterdam.info

Dagjes uit is iets wat ik heel graag doe. Ik vind het heerlijk om een nieuwe stad te ontdekken of naar steden gaan waarvan ik al weet dat ze heel erg leuk zijn. In de meeste gevallen worden dit shopdagen (tsja, shoppen is nu eenmaal één van mijn hobby’s), maar soms zijn er bijvoorbeeld evenementen, musea, natuur wat je natuurlijk ook wil zien.

Deze keer ben ik naar Rotterdam gegaan. Dit is geen nieuwe stad voor mij, maar ik ga er zeker graag naar toe. Het fijne van Rotterdam is dat de stad groot is en je hebt altijd wel iets te doen daar. Ook is iedere stadsdeel heel anders, wat zorgt voor variatie. In de meeste gevallen ben ik in Rotterdam bij het Alexandrium (Primark!) of gewoon  in het stadcentrum te vinden, maar dit keer bracht ik een bezoekje aan Rotterdam Zuidplein. Benieuwd naar hoe mijn ervaring daar was en of het een aanrader is?

Algemeen
Rotterdam Zuidplein is een overdekt winkelcentrum waar je wel 160 winkels kan vinden. Het handige aan dit winkelcentrum is dat er precies onder het gebouw een parkeergarage (Q-Park Zuidplein) is, waar plek is voor 1700 parkeerplekken.
Het winkelcentrum is bijna elke dag van het jaar open met uitzondering van sommige feestdagen natuurlijk. In de meeste gevallen gelden deze tijden:

OPENINGSTIJDEN  ROTTERDAM ZUIDPLEIN
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
13.00 – 17.30 uur
09.30 – 17.30 uur
09.30 – 17.30 uur
09.30 – 17.30 uur
09.30 – 21.00 uur
09.30 – 17.00 uur
12.00 – 17.00 uur

 

Winkels
Er zijn veel winkels te vinden, maar natuurlijk ben ik ze niet allemaal binnen geweest. Wel kan ik je aangeven dat ik een paar favorieten heb die ik graag met je wil delen. Natuurlijk ga ik graag naar winkels als H&M, maar dit keer probeer ik er toch een paar op een rijtje te zetten die niet overal te vinden zijn.
1.1982
Deze winkel heb ik eigenlijk ontdekt in Duitsland, maar toen ik er achter kwam dat hij ook op Zuidplein was, wilde ik er graag naar toe! Deze winkel doet me een klein beetje denken aan de C&A met prijzen van de Primark. Denk dus aan shirtjes van €3 tot €5 en broeken vanaf €10. De collectie vond ik dit keer niet zo leuk, plus het was erg druk, dus helaas ben ik daar niet geslaagd dit keer. Dit is dus wel een aanrader als je goedkoop iets wil scoren!
2Jensmode Ook dit winkeltje heb ik niet hier ontdekt, maar in Oosterhout. Dit is een winkel waarbij je voor de meeste stukken €8,95 betaalt en voor 3 stukken €25. De kwaliteit is niet altijd heel goed, maar het kan wel heel voordelig zijn als je iets perfect vindt!
3Xtrastar Ook hier kun je hele goede koopjes vinden! Denk aan maxi-jurken,sleehakken en zelfs nagellak is hier te vinden! De winkel is wel erg smal opgebouwd, waardoor het wel druk kan ogen, maar kun je daar tegen dan is deze winkel wel geschikt voor jou.
Verdere (bekende) favorieten zijn:
– New Yorker
– Big Bazar en Action
– Lady Sting
– H&M
– C&A

Eten & Drinken
Behalve kleding- en schoenenwinkels zijn er ook veel eettentjes waar je lekker kan eten en drinken. Wat ik altijd heel leuk vind aan Rotterdam is dat je ook meer exotischer aanbod heb. Mocht je dat niet zo interessant vinden dan is er natuurlijk nog altijd de Hema, de Bakker Bart en de MacDonalds waar je iets te eten en te drinken zou kunnen halen. Mijn favorieten qua eten en drinken zijn:
1Suri Food: De naam zegt het eigenlijk al; bij deze zaak kun je Surinaams eten meenemen en daar eten. Meestal neem ik een lekker broodje, maar het is ook mogelijk om daar een hele maaltijd te nuttigen.
2Arty – Ola Happiness Station: En of het happiness brengt! Samen met mijn vriend hadden we al bedacht om die dag een Swirl te halen, dus we waren heel blij dat die te vinden was in Zuidplein! De Ola Happiness Station wordt tevens gecombineerd met etenstentje Arty, waarbij je kan lunchen. Heerlijk om dus even te gaan zitten tussen al die drukte!
3Jamin De Jamin heb je natuurlijk in meerdere steden, maar toch wou ik hem even uitlichten vanwege al het Amerikaanse snoep wat ze tegenwoordig hebben!

Conclusie
Je kunt je prima een dagje vermaken in dit winkelcentrum! Het is heel fijn dat het overdekt is, zodat je het nooit echt te warm of te koud is. Ook zijn er genoeg winkels om te bekijken en heb je veel plekken waar je even kan zitten en eten of drinken. Waar je wel rekening mee moet houden, is de drukte (vooral in de weekenden). Wat natuurlijk wel handig is, is dat er een parkeergarage onder het winkelcentrum ligt!

Bron: http://www.zuidplein.nl

Helaas zijn de foto’s die ik van deze dag heb gemaakt niet zo goed gelukt. De volgende keer komen er uiteraard meer foto’s zodat jullie meer een idee hebben van de sfeer van de stad. Excuses hiervoor! 

 

6 gedachtes over “City Trip – Rotterdam Zuidplein

  1. Leuk stukje! Ik ben al zo lang niet op Zuidplein geweest! Het is er inderdaad best leuk. Ik ben ook een tijdje trouw fan van Jensmode geweest. 1982 ken ik niet, maar lijkt me een bezoekje waard!

  2. Mijn vriend woont daar vrij dicht bij, dus ik kom daar wel eens. Vind helaas de mensen die daar rondlopen nooit zo heel erg prettig.. Ga ik liever het centrum van Rotterdam in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s