Bioscoop tip: Maleficent

Image and video hosting by TinyPic
Bron: hdwallpapersbay

Gisteren had ik een heel leuk dagje! Samen met mijn vriend was ik naar de Primark geweest in Eindhoven (shoplog komt er aan!) en in de avond zijn we met een vriendin naar de bioscoop gegaan. Over dat laatste wil ik graag iets schrijven, want we zijn naar Maleficent gegaan die nét uit is in de bios! We keken al een tijdje uit naar deze film, dus we waren heel blij dat we er nu eindelijk naar toe konden gaan. We waren niet de enige die zo blij waren, de zaal zat namelijk bomvol! Benieuwd of het een goede film is? Lees dan snel verder!
Waarschuwing: Dit artikel kan spoilers bevatten!! 

Waar gaat de film over?
Maleficent is een prachtige jonge vrouw met een oprecht hart, die een idyllische jeugd heeft in een vreedzaam en bosrijk koninkrijk, tot op een dag een leger binnenvalt en de harmonie van het land in gevaar brengt. Maleficent wordt de vurigste beschermer van het land, maar wanneer ze uiteindelijk meedogenloos wordt verraden begint haar oprechte hart in steen te veranderen.

Maleficent is uit op wraak en moet het in een heftige strijd opnemen tegen de opvolger van de binnenvallende koning, met als gevolg dat ze een vloek uitspreekt over zijn pasgeboren dochter Aurora. Maar wanneer het meisje opgroeit, realiseert Maleficent zich dat Aurora de sleutel is tot vrede in het koninkrijk, en misschien ook wel tot haar eigen ware geluk.
(Bron: Pathe)


(Bron: Youtube – Disney Movie Trailers)

Mijn mening
Wauw, Disney heeft zichzelf weer overtroffen met dit verhaal! Natuurlijk kennen we het verhaal van Doornroosje, maar nooit is er eens gekeken waarom de bad guy precies slecht is geworden. Het is goed dat het een keer van de andere kant wordt verteld; er zijn namelijk altijd twee kanten aan verhaal. Het decor was prachtig: Het was sprookjesachtig en mysterieus en pastte perfect bij de films. Ook de cast was heel goed uitgekozen. Angelina Jolie speelt Maleficent en hoewel ik meestal niet koud of warm van haar wordt, pastte deze rol toch heel erg goed bij haar! Ook Elle Fanning, zij speelde Aurora, speelde heel goed het dromerige prinsesje. Ik was echt tevreden over de acteurs.
Waar ik verder ook helemaal gefascineerd naar zat te kijken was de make-up van Maleficent. Het was zo mooi opgemaakt en het was een waar kunstwerk!

Image and video hosting by TinyPic
Aurorara in een diepe slaap

(Bron: Stitchkingdom.com)

Conclusie
Waarschijnlijk hebben jullie het vast al door, maar ik vind deze film zeker een aanrader! Vooral omdat ik het goed vind dat ze laten zien waarom iemand slechte daden doet. De laatste tijd vind ik films heel lang duren, maar deze film heeft me toch echt goed geboeid en ik ben blij dat het maar 97 minuten waren; het was precies de tijd die ze nodig hadden om het verhaal te vertellen.
Wil je dus even een sprookjesachtig verhaal zien, maar dan net iets anders, ga er dan zeker naar toe!

Maleficent is in de bioscopen te zien vanaf (gisteren) 29 mei 2014 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s